18.06.2024 – retragere proiecte MApN

In data de 18.06.2024, intre orele 14.00 – 17.30, va avea loc o adunarea publica pe trotuarul dintre Piața Victoriei și intrarea la Secretariatul General al Guvernului din Str. Paris fără a se obstrucționa accesul în instituție. Afluirea și defluirea se va face pe trotuarele adiacente străzii Paris și Pieței Victoriei.
Adunarea publică a fost declarată la Primăria Municipiului București, conform prevederilor Legii nr. 60/1991, de către Angela Negrotă și Luis Bratu.
Scopul acestei adunări publice îl constituie solicitarea respectării Constituției, neimplicarea României în nici un fel de conflict diplomatic și militar precum și depunerea de înscrisuri prin care se va solicita:
1 . Respingerea proiectului Ordonanței de Urgență privind finanțarea de către România a instituirii personajului ucrainian în cadrul facilității de instruire pentru personalul care operează avioane F-16 din Baza 86 Aeriană – Fetești ;
2. Retragerea proiectelor de lege privind „Legea apărării naționale a României” și Proiectul de lege privind „Sistemul Național de Management Integrat al Situațiilor de Criză” aflate acum în transparență decizională deoarece acestea au fost elaborate cu încălcarea flagrantă a Constituției României .
Conținutul proiectului Ordonanței de Urgență și al celor două proiecte de lege privind apărarea națională a României și a Sistemului Național de Management Integrat al Situațiilor de Criză, proiecte ce au un impact major asupra tuturor cetățenilor trebuie să fie cunoscute de către toți cetățenii români pentru a putea fi dezbătute temeinic și aplicat.
Proiectul Ordonanței de Urgență prevede instruirea piloților ucrainirni pe teritoriul României, toate costurile urmând a fi suportate de bugetul de stat , fapt ce ar putea împinge Romania în război.
Cele două proiecte de lege mai sus menționate prevăd printre altele, pe timp de pace :
-transferul de autoritate către comandantul aliat sau de coaliție (Art.12 alin. 3);
– resursa umană este văzută ca resursă a apărării naționale ( adica toată populația poate fi activată ca și combatantă) Art.14;

– rechiziționarea bunurilor și serviciilor se face inclusiv în starea de urgență care, atenție! poate fi orice situație de „criză” inclusiv în caz de pandemie instituită ad-hoc de către OMS. (Art. 21 alin. 3).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *